Интегративна онкологија

 

Интегративна онкологија е начин на лекување кој ги комбинира конвеционалните методи, третманите со натурални медикаменти, онко-хипертермијата.. Интегративната онкологија би можела да се сфати како пракса која го зема најдоброто од сите научно докажани терапии. Крајна цел е пациентот да биде подобро, преку употреба на ефикасни, безбедни и помалку токсични терапии, секогаш кога тоа е можно.

Интегративниот онколошки третман се спроведува на принципот на индивидуален пристап. На секој пациент се пристапува посебно и на основа на анализа изработена во R.G.C.C. лабораторијата се дефинира терапијата.

mk_MKМакедонски јазик
Share This